Viitor Anterior #5
Vernisaj:
2021 Oct 15, 18:00
Deschis între:
2021 Oct 16 2021 Oct 31
Program:
zilnic între orele 16:00–20:00
Locație:

Abstract
Nu suntem atât de naivi încât să credem că ceea ce am numi nouă generație poate fi în vreun fel anticipat sau evaluat printr-un limbaj sau într-o cheie deja academizată și deci moartă. Ceea ce ne interesează aici este să trasăm granițele unui câmp de bătaie, un ring de luptă, să stabilim cadrul (imposibil) al unei revoluții care va fi venit. Pentru că suntem siguri că altceva nu ar face decât să încheie ceva neînceput sau să repete ce este deja bine știut. Artiștii pe care îi numim consacrați nu caută lucruri sau oameni inteligibili ci mai degrabă se încăpățânează să pună degetul pe ceva care arde, chiar dacă acest lucru nu ar face altceva decât să anunțe propriul lor sfârșit.

Concret

Artiști ca Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Matei Bejenaru, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș), Miklósi Dénes și Miklós Szilárd, Ágnes-Evelin Kispál și Attila Kispál se lasă stârniți de echipa curatorială a Fabricii de Pensule și angajați într-un demers care îi repune în logica lucrului cu mizele și comunitățile locale prin selecția unor artiști din generații mai tinere și curatorierea a câte unei expoziții cu aceștia. – Răzvan Anton și Mihai Iepure-Górski

Ediția „Future Perfect #5” prezintă lucrări și serii de lucrări, expuse în spațiul de expoziție de la etajul Casei Tranzit, a unor tineri artiști în practica cărora fotografia este mediul principal sau unde aceasta reprezintă o componentă importantă. În același timp acești artiști sunt preocupați de tema „acasă” ori într-un context personal-istoric mai larg, ori prin prezența ei în intimitate și în profesie, ori într-o abordare sociologică și istorico-arhitecturală.

Cei patru artiști invitați sunt Kincső Bede, Bernadett Fejér, Júlia Kusztos și Mihai Șovăială: deși ei provin din diferite orașe din țară și majoritatea și-au început învățământul superior acasă – în București sau la Cluj –, ei și-au continuat studiile în străinătate, unde locuiesc și lucrează și în momentul actual. – Ágnes-Evelin Kispál & Attila Kispál

Evenimentul face parte din programul Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.