Data:
2023 Dec 12 2024 Feb 29
Program:
11:00–19:00, cu excepția zilei de luni și zilelor de sărbătoare

Lucrări bazate pe video intitulat Polisinaptic Reflex* expoziția de grup are ca scop prezentarea de performance-uri și acțiuni create special pentru formatul video, și în mod intenționat nu implică prezența publicului, deoarece documentarea procesului poate varia între un spațiu public ca acțiune puclică sau în studioul artistului fără public. În același timp, ele operează cu gesturi aparent cotidiene sau cu scene de zi cu zi care pot fi ușor de recunoscut în limbajul teatral contemporan, dar care au o clasificare distinctă, specifică genului.
Lucrările au fost selectate pentru Festivalul Internațional de Teatru REFLEX ediția a 5-a ca program expozițional de acompaniament prezentat în premieră publicului festivalului în cadrul Modulului1 24-28 martie și Modul2 21-26 mai 2023, la poarta laterală și în foaierul Teatrului Tamási Áron.
Titlul expoziției subliniază acele problematici nerezolvate care apar în lucrări precum violența domestică, eșecul în protejarea climei și a animalelor, nesiguranța rețelei de protecție socială, neconcordanța dintre lipsa locurilor de muncă și supraîncărcarea cunoștințelor teoretice, fragilitatea existenței vs. ruperea armoniei, abordând și revoluțiile concrete cu nume de flori care se transformă în disperare, la care societatea noastră răspunde cu reacții întârziate.

*Reflexul polisinaptic este răspunsul organismului pentru a evita o anumită/potențială urgență prin intermediul unuia sau mai multor canale interneuronale interpuse care pot face ca anumite reflexe să fie complexe și modificabile. O sinapsă care poate fi modificată prin învățare poate duce la un reflex care poate fi alterat prin această metodă.

Data:
2020 Mar 31
Urmează
Expoziția Exerciții informale propune o serie de intervenții, comentarii și intersectări despre reprezentarea intelectualității în timpul societății de clasă, având la bază un gen arhicunoscut: portretul. În ultimele șase luni,...