Data:
2021 Apr 07

Erika Fám, cercetătoare de film și media, a îndeplinit un rol important în Spațiul de Artă Contemporană MAGMA în perioada 2015-2019, nu numai ca pedagog de arte vizuale, ci și susținând prelegeri, fiind ghid de expoziție, curator, scriind aplicații și autor de studii.

Ea a transmis publicului arta contemporană, de la cei mai tineri și până la generația adultă, în același mod ludic, trezind curiozitatea, cu expertiză și plăcere, oferindu-le posibilități diferite de interpretare, în timpul nenumăratelor evenimente care au avut loc în spațiul expozițional.

Mulțumim pentru toate acestea!
MAGMA a pierdut un coleg.
Ne luăm rămas bun de la tine cu durere profundă, Erika!

Data:
2021 Apr 01
Data:
2021 Mar 22

Începând de 23 martie 2021 Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA va fi  ÎNCHISĂ publicului pe baza Hotărârii nr. 39 / 22.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Vernisaj:
2021 Mar 05
Deschis între:
2021 Mar 06 2021 Mar 26
Program:
11:00–19:00, cu excepția zilei de luni și zilelor de sărbătoare

VERNISAJ ONLINE în limba maghiară pe data de 05.03.2021, orele 19:00 pe pagina de facebook MAGMA.

Proiectul Conectat – Deconectat 2 / 30 DE ANI DE ARHIVĂ constă în digitalizarea arhivei Fundației ARTeast și facilitarea accesului la părțile ei componente: cataloage de expoziții, broșuri, printuri, dosare de presă, materiale video, corespondențe între artiști și organizatori, înregistrări ale unor sesiuni de discuții, interviuri, etc. O selecție din acest material a fost prezentată în formă fizică în spațiului expozițional B5 Studio și în prezent este expus în spațiul MAGMA. Aceste materialele au fost generate de-a lungul a treizeci de ani de activitate a artistului József Bartha și douăzeci de ani de activitate a Fundației ARTeast. Acestea sunt mărturii și secvențe ale scenei locale de artă contemporană din Transilvania, dintr-o perspectivă ce poate fi atât istorică, dar mai ales intimă, datorită nivelelor personale de interacțiune culturală interetnică. Prin ele sa activat comunitatea locală la un nivel formal și informal. Arhiva surprinde schimbările sociale și economice prin care artiști au activat ca și curatori, atelierele personale sau spații părăsite și nonconvenționale în spații de expunere. La final, artistul devine arhivar, care colecționează mărturiile evenimentelor din care a făcut parte sau le-a generat. Cu o diferență totuși, ce apare din dorința de a transforma această arhivă în acțiune, pentru că nu-și dorește fixarea materialelor și muzeificarea lor ci, dimpotrivă, re-activarea a cât mai multe elemente ce ne pot opri din uitare și ignorare. Expoziția face parte din proiectul Conectat – Deconectat / ARTeast Arhivă prezentată prima dată la Târgu Mureș, B5 Studio în 2020 și oglindește în mod concentrat expozițiile, evenimentele din archivă. Unele dintre opere expuse sunt deja cunoscute și pentru vizitatorii MAGMA, ARTeast fiind partener a spațiului din începuturi cu care a realizat mai multe proiecte comune în cursul celor 11 ani de existență.