Megnyitó:
2022 Ápr 28, 19:00
Látogatható:
2022 Ápr 29 2022 Jún 03
Nyitvatartás:
11:00–19:00, hétfőn és ünnepnapokon zárva

A KIÁLLÍTÁS MEGHOSSZABBÍTVA 2022. JÚNIUS 26-IG!

A Befejezett Jövő #5 Újratöltve projekt bővített, második kiadása*, olyan pályájuk elején álló, fiatal művészek egy-egy alkotását, csoportos projektjét mutatja be a MAGMA kiállítótereiben, akiknek a művészi gyakorlatában a fotográfia és videó mint elsődleges médium szerepel, vagy műveik egyik alkotó elemeként van jelen. Ugyanakkor az otthon fogalmának kérdése mint átmeneti állapot, vagy tágabb személyes-történelmi kontextusban, illetve intim, szakmai megjelenése, valamint szociológiai és építészettörténeti megközelítésben foglalkoztatja az alkotókat.
A meghívott művészek többsége – kivétel a kovásznai Bede Kincső és a csíkszeredai Bakcsi Kata, valamint Fejér Bernadett – sepsiszentgyörgyi kötődésű Ádi Brigitta, Kovács-Vajda Bence, Kusztos Júlia, Nagy Bea és Mihai Șovăială bár az ország különböző városaiban kezdték el felsőfokú képzéseiket, mégis külföldön folytatták tanulmányaikat, Bea kivételével ott élnek és dolgoznak.

*A kiállítássorozat az Ecsetgyár Szövetség projektje révén Mihai Iepure-Gorski és Răzvan Anton felkérésére jött létre, melynek #5 kiadásának bemutatására első alkalommal a kolozsvári Tranzit Házban került sor 2021. október 15-31. között, a Galériák Fehér Éjszakája országos eseménysorozat keretén belül.

Az esemény része a 29. Szent György Napok rendezvény sorozatnak.

Időpont:
2020 Márc 31
Következik
A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Közeg Egyesület által szervezett ingyenes tehetséggondozó program keretén belül létrejött alkotások kiállítása. Az #animagma program célja a digitális kompetenciák elmélyítése, kortárs vizuális művészeti eszközök segítségével. Műhelyvezetők: Hátszegi...