Időpont:
2023 Márc 05 2023 Ápr 02

A MAGMA Kortárs Közeg Egyesület pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre WORKING TITLE 3 címmel, mely a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben kerül megrendezésre, 2023. április 26. – június 16. közötti időszakban. Megnyitó 2023. április 25, kedd 19 óra.

A MAGMÁ-t 13 éves fennállása során több fiatal képzőművész kereste fel, különböző kiállítási projektekkel. A pályázat célja, ennek az igénynek eleget téve, egy olyan csoportos kiállítás megrendezése, amely fiatal vizuális művészek/művészcsoportok bemutatkozására kínál lehetőséget, és egyben a pályájuk elején járó képzőművészek által aktuálisan felvetett kérdések, problémák, reflexiók, nézőpontok bemutatását teszi lehetővé egy szélesebb közönség számára.

A MAGMA 35 év alatti, kortárs vizuális művészek pályázatát várja, szabadon választható műfajban készült alkotásokkal (a médiaművészeti alkotások a pályázati elbírálás során előnyt élveznek). A pályázatra beküldhető pályaművek tematikában és méretben kötetlenek. Egy pályázó max. 2 mű bemutatására pályázhat.
A pályázatra kizárólag 2020. után készült, kiállításra kész pályaművek nyújthatóak be.
Új művek létrehozására a MAGMA nem biztosít anyagi fedezetet.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
■ max. 5 reprodukció / látványterv a pályaműről
■ kitöltött pályázati adatlap (művenként), letölthető a https://magma.ro/wt3_hu.doc címről
■ szakmai önéletrajz és portfólió .pdf formátumban és/vagy webportfólió,  blogcím formájában

A pályázatokat elektronikus úton várjuk az alábbi két lehetőség közül valamelyiken:
1.
ONLINE a következő linken (2 mű esetén, kérjük 2 adatlap kitöltését): https://forms.gle/eF3me2TmkZsmLCZM9
2.
E-MAIL
-en a wt@magma.ro címre várjuk (max. 10 MB méretben).
Amennyiben nem érkezik visszaigazoló e-mail a pályázat beérkezéséről, kérjük jelezze azt a magma@maybe.ro címen.

Beküldési határidő: 2023. április 2., vasárnap éjfél


A pályázati anyagokat szakmai zsűri bírálja el.
A zsűri résztvevői: Kispál Ágnes-Evelin, Ungvári-Zrínyi Kata, Váncsa Domokos vizuális művészek.
A pályázati anyag elbírálása és az alkotók értesítése: 2023. április 5., szerda 12 óra a magma.ro weboldalon.
A kiállításon bemutatásra kerülő, nyertes pályaművek beérkezésének határideje: legkésőbb 2023. április 17. hétfő, postai vagy elektronikus úton, illetve személyesen. Amennyiben az alkotás/ok nem érkeznek be határidőre, a pályázó kizárható a csoportos kiállításból.

Megnyitó: 2023. április 25., kedd, 19 óra
A kiállítás látogatható: 2023. április 26 – június 16. között, hétfő kivételével naponta 11-19 óráig
A MAGMA a kiállítás anyagából mini katalógust jelentet meg.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy nem minden pályamű kerül kiállításra.
A MAGMA fenntartja a jogot a kiállítás időpontjának változtatására.
A zsűri fenntartja a jogot a művek elhelyezésére a kiállítótéren belül.

Nevezéssel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a MAGMA Kortárs Közeg Egyesület (továbbiakban: MAGMA) megkapja és rögzítse jelentkezési adatait. A MAGMA a személyes információkat a magánélet védelmére vonatkozó politikájával összhangban használja fel, az Európai Unió 2016/679-es Általános Adatvédelmi Rendeletének megfelelően, amely a személyes adatok kezelésének biztonságát hivatott szolgálni.

Az adatok kezeléséért felelős személy Kispál Attila, a MAGMA alapító tagja (MAGMA Kortárs Közeg Egyesület, Daczó utca 11, Sepsiszentgyörgy, 520019, Kovászna megye, Románia). Ha személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban bármilyen információra szüksége lenne, kérjük, hogy kérdéseit a következő címre küldje el: magma@maybe.ro.

A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataik – nevük, életkoruk, lakcímük, telefonszámuk és e-mail-címük ideértve – összegyűjthetők, feldolgozhatók, tárolhatók és egyéb módokon felhasználhatók a csoportos kiállítás megszervezésének és lebonyolításának céljaira.
Az adatok a MAGMA archívumában kerülnek megőrzésre, és azokat harmadik fél számára ki nem adja.

A résztvevőknek jogukban áll a MAGMA által róluk nyilvántartott bármely személyes adatot megtekinteni, javítani vagy kérni annak törlését a következő e-mail címre küldött üzenet útján: magma@maybe.ro. A hozzáférésre, javításra vagy törlésre vonatkozó kérelmek kezelési határideje a beérkezéstől számított 10 munkanap.

A pályázó kijelenti, hogy az alkotás/ok kizárólagos tulajdonosa és készítője. A pályázó kijelenti, hogy a pályázatra beküldött alkotással kapcsolatos valamennyi szerzői jog teljes egészében őt magát illeti meg, valamint hogy az adott alkotás harmadik fél jogaitól mentes.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az általa beküldött alkotás reprodukcióját a MAGMA közzétegye a honlapján, a kiállításhoz kapcsolódó katalógusban és a közösségi hálózatain (Facebook, Instagram, YouTube, vimeo, issuu stb.) e pályázat keretében, valamint médiapartnerei által készített fényképek az adott médium off- és on-line felületein megjelenjenek.

A pályázó kijelenti/vállalja, hogy a művet a kiállítás rendelkezésére bocsájtja.
Az alkotói jogok a művészt illetik.
A pályázó a pályamű beküldésével vállalja, hogy a pályázati feltételeket, határidőit megértette és elfogadja.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a magma@maybe.ro címre várjuk.

Az esemény része a 30. Szent György Napok rendezvény sorozatnak.

 

A klímaválság, az energiaválság, a nyersanyagválság a vízválság, vírusok mind napjaink megoldhatatlannak tűnő problémái. A természettudósok, már a kétezres évektől egyre hangosabban figyelmeztettek a felmerülő gondokra. Napjainkra már néhány probléma túljutott a visszafordításának lehetőségén, pesszimista szakemberek szerint a modern technikai civilizációnk, a mai formájában, pár évtizeden belül összeomlik. Mértéktartóbb techno-optimista vélemények szerint is, ha az emberiség nem változtat egyes szokásain és nem tesz a pazarlás és környezetrombolás megszüntetéséért, az akár a közeljövőben ténylegesen katasztrofális következményekkel járhat.

Arra kérjük a meghívott művészeket, hogy mielőtt a legutolsó elektronunkat is lenyelő kvantum számítógépen futó mesterséges intelligencia előállna a problémáinkra adott túl kései válasszal, ragadják a kezükbe a kormányt, kapcsolják ki a menetstabilizátort, és egy merész mozdulattal kormányozzák le a járművünket a kényelmes, de a semmibe vivő soksávos sztrádáról a csalitoson át futó apró ösvények felé, bárhová is vezessenek.

Természetesen nem akarjuk a gondolkodást ilyen erősen Földünk néhány általunk kiemelt globális problémájára szűkíteni, felvetésünk főleg a radikális válságkezelésre fókuszál.“

Áfrány Gábor

Időpont:
2020 Márc 31