Seiji Shimoda
artist talk & performance
Időpont:
2023 Nov 18, 18:00

Seiji Shimoda (1951) egyik legaktívabb, nemzetközileg is elismert japán performansz művész, a NIPAF – Nippon Nemzetközi Performansz Művészeti Fesztivál alapítója és szervezője 1993-tól, amely a globális performanszművészeti közösség egyik legbefolyásosabb fesztiváljává vált elősegítve a művészeti cserét és a performanszművészetről szóló párbeszédet.

Alkotásait az akcióköltészet, a performansz és a mozgás ötvözéséből, egyszerű tárgyak egyedi használatával építi fel, testének központi szerepe mellett evőpálcikát, asztalt, széket használ.

Az Oszaka Városi Egyetem 1977-es elvégzése óta performanszaival jelen volt több mint 100 nemzetközi fesztiválon, több mint 30 országban Nyugat- és Közép-Európában, Észak- és Közép-Amerikában, valamint Ázsiában. Művészeti, szervezői és kurátori tevékenysége mellett a tokiói Musashino Művészeti Egyetem előadója volt.

Romániába az ETNA Alapítvány által, Ütő Gusztáv főszervezésében első alkalommal a Szent Anna tavi AnnART – 5 IN/DIFFERENT Lövészárok Művészeti Fesztivál, valamint a Sepsiszentgyörgyi Képtár MEDIUM 3 nemzetközi kiállítás résztvevője, majd 2011-ben a zabolai tájMisztika alkotótábor meghívottja.

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérbe Shimoda alkotásait és sokrétű tevékenységét vetített képes előadás formájában ismerhetjük meg, valamint végigkövethetjük a helyszínen előadott performanszát is.