#animagma EXTENDED
Kreatív műhelyfoglalkozások a Sepsi TABAKÓ Fesztiválon
Megnyitó:
2022 Szept 01, 12:00
Látogatható:
2022 Szept 01 2022 Szept 03
Nyitvatartás:
12:00–17:00
Helyszín:

Stop-motion tárgyanimáció műhely
A volt cigaretta gyárban található kisebb tárgyak, gépek alkatrészeiből alkothatsz rövid animációs filmet. A folyamat képkockánkénti beállítása csapatmunkában a legizgalmasabb, azonban végtelen türelemre és kitartásra van szükség a kreativitás mellett a tökéletes eredmény érdekében.

Stencil készítés szöveg alapján
Ha van egy általad megfogalmazott rövid gondolat, amit szeretnél megüzenni a nagyvilágnak, gyere be a MAGMA stencil készítő műhelyébe.
A lézervágó segítségével kivágott stencilt akril spray festékkel táblafalra festheted, de saját pólódra is felviheted az üzenetet, és a stencilt is magaddal viheted, ha befejezted az alkotást.

Képalkotás a Mesterséges Intelligenciával
Szöveg-kép diffúzió / text-to-image diffusion
Egyre népszerűbbek a tartalomgyártásban használt MI – mesterséges intelligencia rendszerek, mint a DALL·E, Midjourney vagy a Google Imagen amelyek szöveges leírásokból eredeti, valósághű és művészi képeket tudnak létrehozni. Míg sokan érthető módon aggódnak amiatt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják az emberi képi alkotást és kreativitást a jövőben, mások egyszerűen új eszközöknek tekintik őket, amelyek segíthetnek megérteni, hogyan látják és értelmezik világunkat a MI rendszerek.

A műhelyfoglalkozás során a résztvevőknek lehetőségük nyílik egy olyan generatív eszköz kipróbálására, amely fogalom-kép párok alapján a beírt szövegből fotórealisztikus vagy bármilyen más stílusú képeket hoz létre és amelyeket nyomtatott formában is magukkal vihetnek.

Fényfestés
A hosszú expozícióval készülő fényképen, akár a mobiltelefon színes kijelzőjével – melyen kiválaszthatod a színt – vagy az általunk biztosított fényforrás segítségével egyszerűen a térbeli mozgás, rajz mint folyamat rögzül az örökkévalóságnak.

A műhelyfoglalkozás során készülő képeket nyomtatott formában az alkotók magukkal vihetik.

Kortárs olvasósarok
A MAGMA könyvtárából egy válogatással ismerkedhettek meg kortárs művészeti szaklapok, folyóiratok, kiadványok, katalógusok, albumok helyben való olvasásával.

#animagma EXTENDED
az #animagma tehetséggondozó programban résztvevő diákok alkotásai, és az általuk létrehozott MMMOOꓭ című animációs rövidfilm lesz látható, valamint egy válogatás a MAGMA videó gyűjteményéből.