#animagma EXTENDED 2
Kreatív műhelyfoglalkozások a Sepsi TABAKÓ Fesztiválon
Időpont:
2023 Aug 31 2023 Szept 02
Nyitvatartás:
12:00–17:00
Helyszín:

Pop-art Portréműhely
Fedezd fel Andy Warhol művészeti gyakorlatát, aki a 20. század pop-art irányzatának központi figurája volt. Alkosd meg portrédat a digitális fénykép és a kollázs technikáinak ötvözésével Warhol stílusában, vagy használd fel a művész ikonikus kortársairól készített portréit.

Kéknyomat műhely
A cianotípia egy közel 200 éves fotótechnikai eljárás, azonban fényképezőgépre nem lesz szükséged, annál inkább a napfényre és a fényérzékeny réteggel bevont papírra, hogy az alkotást elkészítsd. Készíthetsz növényekből és/vagy tárgyakból összeállított kompozíciót, saját fotóról lenyomatot, de a Pop-art műhelyben készült portrédat is felhasználhatod az alkotáshoz. Napsütést hozz magaddal 😉

Stencil készítés szöveg alapján
Ha van egy általad megfogalmazott rövid gondolat, amit szeretnél megüzenni a nagyvilágnak, gyere be a MAGMA stencil készítő műhelyébe.
A lézervágó segítségével kivágott stencilt akril spray festékkel táblafalra festheted, de saját pólódra is felviheted az üzenetet, és a stencilt is magaddal viheted, ha befejezted az alkotást.

Kortárs olvasósarok
A MAGMA könyvtárából egy válogatással ismerkedhettek meg kortárs művészeti szaklapok, folyóiratok, kiadványok, katalógusok, albumok helyben való olvasásával.

:a gyűjtemény
Csoportos kiállítás, amely egy válogatás a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér gyűjteményéből, valamint a tavalyi TABAKÓ keretén belül készült alkotásokból.