Viitor Anterior #5
Reîncărcat
Vernisaj:
2022 Apr 28, 19:00
Deschis între:
2022 Apr 29 2022 Iun 03
Program:
11:00–19:00, cu excepția zilei de luni și zilelor de sărbătoare

EXPOZIŢIE PRELUNGIT PÂNĂ LA DATA DE 26 IUNIE 2022!

Expoziția de grup „Viitor Anterior #5 Reîncărcat” este cea de-a doua ediție extinsă* care prezintă lucrări și serii de lucrări expuse în sălile parterului Spațiului MAGMA, a unor tineri artiști în practica cărora fotografia este mediul principal sau unde aceasta reprezintă o componentă importantă. În același timp acești artiști sunt preocupați de tema „acasă” ori într-un context personal-istoric mai larg, ori prin prezența ei în intimitate și în profesie, ori într-o abordare sociologică și istorico-arhitecturală, sau apare ca stare tranzitorie.
Majoritatea artiștilor invitați – cu excepția lui Kincső Bede din Covasna și a lui Kata Bakcsi, respectiv Bernadett Fejér din Miercurea Ciuc – au legături cu Sfântu Gheorghe: Brigitta Ádi, Bence Kovács-Vajda, Júlia Kusztos, Bea Nagy și Mihai Șovăială, deși și-au început studiile superioare în diferite orașe ale țării, și-au continuat studiile în străinătate și, cu excepția lui Bea, locuiesc și lucrează acolo. – Ágnes-Evelin Kispál & Attila Kispál

*Seria de expoziții Future Perfect, un proiect realizat de Federația Fabrica de Pensule inițiat de artiștii Mihai Iepure-Gorski și Răzvan Anton. Ediția a 5-a a fost prezentată în premieră la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, în perioada 15-31 octombrie 2021, în cadrul seriei de evenimente naționale Noaptea Albă a Galeriilor.

Evenimentul „Future Perfect #5 Reîncărcat” face parte din programul Zilele Sfântu Gheorghe ediția 29.