Play! MOBILE
Cinci zile. Teatru comunitar. Povestiri paralele.
Data:
2019 Sep 09 2019 Sep 27
Locație:
Muzeul Haszmann Pál, Centrul Multifuncțional „Néri Szent Fülöp”, Casa Orășenescă de Cultură Baraolt

Te interesează teatrul? Vrei să fii actor, regizor, dramaturg sau, poate, scenograf? Sau vrei doar să faci parte dintr-un proiect de teatru comunitar interesant? Play! MOBILE este pentru tine!

Proiectul Play! MOBILE are loc în luna septembrie a acestui acest an, organizat de Asociația Medium Contemporan MAGMA, Pro Progressione (HU), Kulturanova (SRB) și „di mini teatro” (FR), în colaborare cu Meet Lab (HU), transformând localitățile în scene și spații expoziționale, cu ajutorul participanților.

În Ținutul Secuiesc, proiectul se realizează în trei locații, fiind vorba de tabere de cinci zile. Primul stagiu va avea loc în Cernat, în colaborare cu Muzeul Haszmann Pál, în perioada 9–13 septembrie 2019. După aceasta, proiectul continuă între 16–20 septembrie cu participanții tineri ai comunității rome din Őrkő, în colaborare cu filiala din Sfântu Gheorghe a Serviciului de Ajutor Maltez din România. Activitățile de atelier vor fi găzduite de către Centrul Multifuncțional „Néri Szent Fülöp”, iar prezentarea va avea loc pe străzile din Őrkő și din oraș, vineri după-masă în cadrul festivalului PulzArt 7. Ultima locație a proiectului va fi asigurată de orașul Baraolt între 23–27 septembrie, cu această ocazie partenerii noștri locali vor fi angajații Casei Orășenești de Cultură Baraolt.

Scopul proiectului Play! MOBILE este de a încuraja participarea culturală în micro-regiunile europene. Practica artistică comunitară, instalațiile specifice spațiului adaptabile și crearea jocului de teatru participativ este o platformă a interacțiunii dintre creația artistică și public – printr-o abordare sofisticată și incluzivă – pentru a mobiliza publicul rural și a-i stârni interesul.

Prin tabăra de cinci zile plină de joacă, participanții descoperă spații și povești noi, folosindu-și creativitatea pentru a crea propriile povești comunitare.

Proiectul de teatru comunitar Play! MOBILE este deschis participanților de peste 18 ani care sunt interesați de teatru sau care sunt, pur și simplu, deschiși și curioși la nou, la modalitățile noi de exprimare de sine, pentru care munca în echipă și necunoscutul înseamnă o provocare într-un loc unde se poate întâmpla orice.

Tabăra va oferi posibilitatea de a însuși o metodă de teatru fără instrumente, de la construirea personajelor până la povestirea paralelă, cu ajutorul echipei internaționale Play! MOBILE, prin tehnica NarrActiv. La finalul atelierului de cinci zile, personajele și povestea create de către participanți vor fi prezentate publicului ocazional din oraș.

Play! MOBILE oferă oportunitatea de dezvoltare profesională, pe lângă atmosfera plăcută, este garantată munca serioasă, iar pe lângă o mulțime de surprize, include un prânz zilnic pentru participanții locali și mic dejun, prânz, cină și cazare pentru cei care sosesc din localități îndepărtate. 


Oricine poate face parte din istoria Cernatului între 9 și 13 septembrie 2019, din istoria Őrkő între 16 și 20 septembrie a.c., din istoria orașului Baraolt între 23 și 27 septembrie a.c. alăturându-se echipei Play! MOBILE acum!

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate! Solicitările se pot face completând formularul: Înscriere!  Înscriere expirată!


Proiectul Play! MOBILE se realizează în patru țări, în total în 12 localități. În cursul verii, proiectul a fost prezentat în Ungaria la Kapolcs, în cadrul festivalului Művészetek Völgye, la Mórahalom în cadrul Festivalului Zastava, la Budapesta evenimentele au loc în prezent pe Népsziget, iar edițiile din Serbia au luat deja sfârșit în Kikinda, Vrbas și Sremski Karlovci. Proiectul se va termina în Franța în cursul lunii octombrie în Lille, Mouy și Liancourt Saint Pierre.

Mai multe detalii despre proiectul Play! MOBILE: playmobile.eu